Člani podaljšali zmagovalni niz, odlične predstave mlajših selekcij

Tekmovalni podaljšan konec tedna so že v četrtek začeli kadeti (U17 A), ko so v Rogaški slavili z 69:80. V Rogaški je prvi polčas pripadel našim košarkarjem, saj so na odmor odšli z devetimi točkami prednosti, tretja in četrta četrtina sta bili bolj izenačeni, vendar so Slovanovci pokazali boljšo predstavo in vknjižili novo zmago. Najboljši strelec tekme je bil Uroš Šikanič, z 22 točkami.

Dan pozneje, v petek, je člane čakala tretja ligaška tekma. V Slovenski Bistrici so naši tekmo odlično odprli in prvo četrtino dobili s 23 proti 31, dobro so tudi nadaljevali in na odmor odšli s prednostjo 14 točk. Tretja in četrta četrtina sta bili nekoliko bolj izenačeni, vendar je igra naših ostala na visokem nivoju in preobrata niso dopustili. Končni rezultat Bistrica 80, KD Slovan 93, najboljši strelec pri naših pa je bil Klemen Panič s 23 točkami. Člani so po treh odigranih tekmah še neporaženi, naslednja preizkušnja pa jih čaka 11. novembra v dvorani Kodeljevo, ko se bodo pomerili proti AKK Branik iz Maribora.

V  soboto sta kar dve tekmi čakali predstavnike selekcije akademije U13B. Žal so naši dečki klonili proti Parkljem B (38:61) in Olimpiji B (41:49).

V dvorani Kodeljevo pa je preizkušnja proti Petrol Olimpiji čakala predstavnike U17 B. Gosti so bili žal boljši in domov odšli z zmago 74 proti 87.

Nedelja se je na Kodeljevem začela odlično. Predstavniki selekcije akademije U15 A so visoko premagali LTH Castings (99:27), zmagoviti niz pa so nadaljevali še predstavniki U15 B, ko so s 60 proti 55 slavili proti Petrol Olimpiji.

Zadnjo tekmo vikenda pred jesenskimi počitnicami so odigrali mladinci. V Polzeli jih je čakala težka preizkušnja proti Hopsom. Tekmo so bolje otvorili naši košarkarji in po prvi četrtini vodili z 21 proti 29. Nadaljevanje je pripadlo domačinom, saj so odmora zaostanek zmanjšali na tri točke. Po odmoru so bolje zaigrali Hopsi in prevzeli vodstvo, v zadnji četrtini so se naši borili in do konca lovili majhen zaostanek, vendar je časa žal zmanjkalo. Na koncu je semafor kazal na zgolj koš razlike – 79:77. Naslednja tekma mladince čaka 5. novembra, ko bodo doma pričakali Parklje.