Znan je organizator zaključnega turnirja fantov U15

Po uspešnih predstavah naših mladincev in izjemnega četrtega mesta kadetov v Kopru, zaključni turnir osmerice čaka samo še eno Slovanovo selekcijo.

Zaključni turnir osmerice bo za pionirje potekal med 10. in 13. majem, organizacija le tega pa je pripadla KD Nova Gorica mladi.

Naše košarkarje četrtfinalna tekma čaka v petek, 11. maja proti domačinom (KD Nova Gorica mladi). Tekma se bo pričela ob 16.00 v dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici.

Pionirji z zmago sklenili redni del!

V soboto so zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva odigrali Slovanovi pionirji. Na gostovanju v Podčetrtku, so po napeti končnici vknjižili pomembno zmago. Na koncu je bilo 59:61.

Prva četrtina je bila povsem izenačena, domačini pa so jo dobili s točko prednosti (15:14). V drugi četrtini so naši košarkarji prevzeli nadzor in prišli do prve večje prednosti, na odmor so Slovanovci odšli z devetimi točkami naskoka (28:37). Po polčasu so tudi domačini pokazali svoje znanje in zaostanek zmanjšali na vsega eno točko (46:47) in jasno je bilo, da nas bo čakal dramatičen zaključek tekme. V zadnjih minutah so naši košarkarji pokazali veliko košarkarskega znanja in mirnih živcev ter pripeljali tekmo do konca in slavili z 59:61.

Slovanovi pionirji so že uvrščeni na zaključni turnir osmerice, lokacijo turnirja in prvega nasprotnika pa še čakajo.

Srčni kadeti iz Kopra s četrtim mestom

Po odlični predstavi proti Zlatorogu in včerajšnjim porazom proti, novim državnim prvakom, KOŠ Primorski, je danes naše kadete čakal obračun za bronasto kolajno. Košarkarji Sani Bistrice so se izkazali za težke in nepredvidljive nasprotnike in na koncu slavili s 86:77.

Naši košarkarji so odlično začeli tekmo in po prvih desetih minutah vodili s 14:20, druga četrtina je bila povsem izenačena, vendar so do odmora naši ohranili prednost šestih točk (35:41). Vendar pa je drugi polčas povsem pripadel nasprotnikom iz Bistrice. Štajerci so odlično zadevali iz razdalje in po strelskem mrku Slovanovcev prišli do izenačenja in nato vodstva. Slovanovi kadeti so se do konca borili, vendar je za zmago zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Najboljši strelec naših je 23-imi točkami bil Maj Dušanić (8 skokov), 17 jih je dodal kapetan Elvin Kerić, 13 Matija Kalan, 10 Uroš Šikanić (9 skokov), 9 Luka Mohorko, 5 Žiga Grubar.

Kadeti so skozi celotno sezono prikazovali odlične predstave in so z zmago v četrtfinalu dokazali, da sodijo med najboljše ekipe v državi. Četrto mesto pa je zagotovo lep uspeh. Iskrene čestitke novim državnim prvakom, košarkarjem KOŠ Primorske, ki so z zanesljivo zmago v finalu zasluženo osvojili naslov.

Naš košarkar Maj Dušanić pa je bil izbran v najboljšo petorko turnirja.

Miha Brodnik, trener:

»Na finalni turnir smo se dobro pripravili in v samo pripravo na turnir vložili ogromno truda. Žal smo danes na tekmi za tretje mesto v ključnih trenutkih zgrešili nekaj metov in nasprotnik je to zelo dobro izkoristil. Borili smo se do konca, a žal je bilo tokrat to premalo. Vedno je težko, kadar sezono zaključiš na četrtem mestu, vendar so naši igralci lahko ponosni nase, saj so na zaključnem turnirju pustili zelo dober vtis. Sedaj fante čaka nekaj dni premora, potem pa se znova vidimo v dvorani. Hvala vsem, ki ste nas skozi celotni finalni turnir spodbujali in verjeli v nas.«

Elvin Kerić, kapetan ekipe:

»Na začetku sezone smo imeli veliko težav z uigravanjem in vključevanjem med generacijama. Med samo sezono je bilo tudi veliko poškodb ključnih igralcev vendar na treningih nas je vseh 12 garalo, da smo prišli do četrtega mesta v Sloveniji. 
Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnili naš cilj na začetku sezone.
V Kopru na “f8” smo v četrtfinalu premagali Zlatorog Laško z odlično podporo s tribun v polfinalu pa smo morali priznati premoč domačinom. Na tekmi za tretje mesto nam je zmanjkalo moči ter športne sreče. 
Sezono zaključujemo uspešno, z ekipo smo se povezali zelo dobro in verjamemo da bomo naslednja leta osvojili še višja mesta.«

Foto: Sixt Primorska

Kadeti po izjemni predstavi v boj za medalje!

Naše kadete je danes v dvorani STŠ Koper čakala četrfinalna tekma državnega prvenstva. Nasproti so jim stali vrstniki iz Laškega.

Tekmo proti Zlatorogu so Slovanovci odlično začeli in hitro prišli do prednosti, vendar so jih do konca prve četrtine Laščani ujeli in izenačili na 23:23. Druga četrtina je bila izredno izenačena, vendar so ob koncu naši ušli na prednost petih točk (43:38). Drugi polčas pa je pripadel Slovanovcem, ki so z lepimi potezami polnili nasprotnikov koš. Ob koncu tretje četrtine je bilo 69:60. Pred zadnjimi desetimi minutami je napetost na obeh straneh rasla, Laščani so se uspeli približati na razliko petih točk, vendar so se naši košarkarji hitro vrnili in se na koncu veselili sladke zmage, ki jih je popeljala do polfinala. Na koncu je semafor kazal na 85:69.

Z izjemnimi 31-imi točkami se je izkazal Uroš Šikanić, 23 jih je dodal Maj Dušanić, 13 Elvin Kerić, 8 Luka Mohorko, 7 Matija Kalan, 2 Žiga Grubar in 1 Luka Žabić.

Polfinalna tekma Slovanovce čaka jutri ob 15.30, prav tako v dvorani STŠ Koper. Nasproti jim bodo stali domačini iz vrst KOŠ Kopra, ki so včeraj slavili zmago nad Parklji.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Triglav, ki je danes premagal Petrol Olimpijo in Sani Bistrica, ki je premagala Helios Suns.

Boj za medalje bo potekal v nedeljo v Areni Bonfika. Tekma za tretje mesto bo ob 10.30, finale pa ob 13. uri!

KD Slovan del prve investicijske kampanje na platformi SportyCo!

Pri SportyCu verjamejo, da si vsak mlad in talentiran športnik zasluži priložnost za doseganje najvišjih ciljev na profesionalnem nivoju. Poleg tega pa verjamejo, da lahko vsak manjši investitor mlademu športniku na tej poti pomaga. Zavedajo pa se, da ima dandanes profesionalni šport visoke vstopne ovire, tako za športnika, kot tudi za investitorja.

Ker se mladi športniki soočajo z veliki težavami financiranja svojih športnih poti, prav tako pa se mnoga športna društva in klubi soočajo s finančnimi in likvidnimi težavami, se pri SportyCu trudijo te težave odpraviti.

S premikanjem omejitev vstopa v vrhunski šport in posledično s spreminjanjem financiranja v športni industriji želijo izboljšati pogoje za mlade športnike in investitorje. Z uporabo »crowdfunding« platforme, ki temelji na blockchainu, bodo športnikom pomagali pri zbiranju sredstev za doseganje njihovih najvišjih ciljev.

KD Slovan pa smo del prve investicijske kampanje na omenjeni platformi! Tako bomo skušali pridobiti partnerje, ki bodo z nami verjeli v uspeh naših mladih in perspektivnih košarkarjev.

Pri KD Slovan iščemo investitorje, ki nam bodo pomagali pri širitvi aktivnosti akademije, da bomo lahko nadaljevali našo bogato tradicijo vzgoje mladih in odličnih košarkarjev.

Predsednik KD Slovan, Niko Klanšek, je ob začetku kampanje povedal:

»Z zbiranjem sredstev na platformi SportyCo bomo lahko zagotovili dobre pogoje in storitve za razvoj igralcev. Poleg tega pa verjamemo tudi v blockchain, želimo si biti transparentni in predvsem si želimo biti v koraku s časom in novo tehnologijo. Upam, da bo to šele začetek!«

Več o sami kampanji si lahko preberete na uradni spletni strani SportyCo in investicijski strani. Uradno zbiranje sredstev se je pričelo danes.