Slovanovci prispelli v Zambratijo

,

Pričel se je prvi Slovanov poletni tabor v Zambratiji na Hrvaškem. Fantje so včeraj prispeli v počitniško hišo, ki se nahaja tik ob urejeni plaži. Pred hišo je tudi velik vrt, ki otrok nudi senco za nemoteno igro. Slovanovci pa so včeraj že izkoristili prve počitniške dneve za igro na plaži in na igrišču.

Iz Zambratije, Anže Trafela, vodja odprave:

“Danes smo dan zaceli z voznjo do našega počitniskega doma v Zambratiji. Prvo priložnost za postanek smo izkoristili na postajališču Ristnik, kjer smo se okrepčali za naporno enourno čakanje na meji. Po prihodu v dom smo se zbrali v jedilnici, odšli na kosilo in spoznali nase nove sobe. Najhujšo vročino smo preživeli v senci domačega parka, kjer smo se zabavali z ping pongom, badbintonom, lovljenjem, odkrivanju novih igral ter seveda s košarko. Ob 4. uri smo odšli na plažo, kjer so vsi otroci uspešno prikazali svoje veščine plavanja in spricanja trenerjev. Ob 6. uri smo opravili tudi prvi uradni trening letošnjega tabora. Po treningu smo se odpravili na večerjo in pripravili za večerni program. Na večernem programu smo prikazali nekaj osnovnih veščin ob zvokih klubske himne. Sence in dobre volje nam ne manjka, sigurno pa tudi ne manjka pristne otroške energije.”

Prihaja Slovanov trening kamp

Slovanov trening kamp premierno odpira svoja vrata in je nadgradnja klubskega programa. Programska zasnova temelji na indivdualnem pristopu do vsakega posameznika in je namenjen vsem igralcem, ki si želijo dopolnilniti in nadgraditi raven osnovnih košarkarskih spretnosti ter motoričnih sposobnosti, ki jih morda niso uspeli izpopolniti med tekmovalno sezono.

Vsebina programa:

  • Intenziven individualni trening prilagojen potrebam posameznika,
  • učenje pod vodstvom trenerjev klubskih selekcij Slovan,
  • treniranje v sodobni športni dvorani, ki omogoča optimalne pogoje za delo,
  • uporaba sodobnih trenažnih pripomočkov in športne tehnologije,
  • igralci bodo v sklopu programa deležni predavanja o osnovnih zakonitosti športnega treninga (pomen ogrevanja, raztezanja, hidracije, počitka in regeneracije).

Termin in lokacija:

Trening kamp bo potekal v dvorani Gimnazije Moste (Zaloška 49, 1000 Ljubljana) v dveh terminih:

od ponedeljka do petka med 10.00 in 13.00 uro:

  1. termin od ponedeljka 02.07.2018 do petka 06.07.2018
  2. termin od ponedeljka 09.07.2018 do petka 13.07.2018

 

Informacije o prijavi:

Za prijavo nam pošljite podatke: IME in PRIIMEK, NASLOV, KONTAKTNO ŠTEVILKO, DATUM ROJSTVA, TERMIN. Kotizacija za udeležbo na posameznem terminu znaša 50 EUR. Prijavnice pošljete na email info@kdslovan.si  in poslali vam bomo navodila za izvedbo plačila.

Slovanovci obujamo ljubljanska zunanja igrišča!

V času, ko vse več mladostnikov svoj prosti čas preživlja za ekrani računalnikov, tablic in pametnih telefonov, vse manj pa je takih, ki bi vsak dan brez dežja preživeli na prostem in se z vrstniki družili na okoliških igriščih, si želimo ta trend spremeniti.

Opažamo, da veliko ljubljanskih zunanjih igrišč v času izven šolskega pouka sameva, zato želimo igrišča obuditi in jih znova napolniti s pristnim otroškim in mladostniškim smehom.

To nam je v soboto, na zunanjem igrišče pred OŠ Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju, tudi prvič uspelo! Uspešno smo izpeljali prvi 3×3 turnir, ki se ga je udeležilo približno 50 otrok. Trinajst prijavljenih ekip je tekmovalo v treh kategorijah (U11, U13 in U15), dan pa smo popestrili še s tekmovanjem v metu trojk in prostih metih.

Zmagovalci posameznih kategorij pa se uvrstili na zaključni turnir, ki bo potekal vzporedno s tradicionalnim Slovanovim piknikom, 13. junija na Kodeljevem.

Zavedamo se, da je to zgolj začetek, prizadevali pa si bomo projekt nadaljevati tudi v naslednjem šolskem letu. Prebuditi si želimo čisto vsa ljubljanska zunanja igrišča in na le ta vrniti otroško in mladostniško razposajenost!

Zadnji navijaški avtobus sezone!

Še zadnjo Slovanovo selekcijo čaka boj za najvišja mesta v državi. Po mladinski in kadetski ekipi, se na zaključni turnir osmerice odpravljajo še pionirji.

Nasprotnik v četrtfinalu bodo gostitelji turnirja, KD Nova Gorica mladi, zato naši košarkarji potrebujejo bučno podporo s tribun. Tekma bo v petek, 11. maja, ob 16. uri.

Ker smo se na preteklih dveh zaključnih turnirjih Slovanovci izkazali za srčne navijače, smo tudi tokrat pripravili navijaški avtobus.

Vabljeni k podpori naši mladih košarkarjev v petek, 11. maja!

Mesto na Slovanovem navijaškem avtobusu si zagotovite na info@kdslovan.si. V zadevo sporočila napišite: Prijava za avtobus. V sporočilu pa napišite ime in priimek osebe ali oseb, ki jih prijavljate. Prijave zbiramo do srede, 9. maja, do 15. ure!

Cena avtobusa je 7 evrov.

Da bomo v Novo Gorico odšli še bolj usklajeni, smo pripravili tudi akcijsko ponudbo navijaških artiklov. Paket navijaške majice in šala lahko samo do srede, 9. maja, po AKCIJSKI CENI 17 evrov, naročite na trgovina@kdslovan.si.