Začenja se boj za drugo ligo

Naša članska ekipa v soboto začenja napad na 2. Slovensko košarkarsko ligo. Ob 19. uri jih čaka gostovanje proti Tolminu.

Ekipa optimistično pričakuje tekme drugega dela sezone, saj so svojo dobro pripravljenost včeraj pokazali na prijateljski tekmi proti drugoligašu iz Medvod. Na Kodeljevem je bil končni rezultat 77:71.

Trener Marko Marković zaupa v svoje varovance:

»V soboto začenjamo ciklus tekem v ligi za prvaka. Tolmin je na domačem igrišču vsekakor nevaren nasprotnik. V zadnjih dveh tednih smo trdo trenirali in popravljali določene segmente igre, zato sem prepričan, da bomo, če bomo le energično pristopili, težko premagljivi.«

Pionirji in kadeti gostujejo v Kopru, mladince čaka tekma proti Jančam na Kodeljevem

Tik pred začetkom zimskih počitnic se bodo na tekmovalnem parketu pomerili Slovanovi mladinci, kadeti in pionirji.

V soboto našo kadetsko ekipo čaka pomembno gostovanje v Kopru pri ŠD KOŠ Primorska. Po težkem porazu na Kodeljevem proti Petrol Olimpiji bodo Slovanovi košarkarji skušali pokazati boljšo predstavo.

Varovanci Mihe Brodnika bodo tekmo v športni dvorani STŠ Koper pričeli ob 10.30.

Miha Brodnik:

»Smo šele na začetku tretjega dela tekmovanja in čaka nas še pet močnih tekem. Sobotni nasprotnik Koš Primorska je  verjetno prvi favorit za zmago v letošnjem kadetskem prvenstvu. Moja želja je, da bi fantje to tekmo odigrali veliko bolje, kot v torek proti Petrol Olimpiji.  Imamo nekaj težav s sestavo ekipe in predvsem poškodbami, zato upam,  da čimprej znova nastopimo kompletni.«

Le dan pozneje, v nedeljo, pa gostovanje pri ŠD KOŠ Primorska čaka tudi pionirje. Po tesnem porazu v prejšnjem krogu proti ekipi iz Nove Gorice, so igralci, ki jih vodi Bojan Brodnik, zelo motivirani, da na Obali prikažejo svojo najboljšo igro in se v Ljubljano vrnejo z zmago. V Osnovni šoli Antona Ukmarja se bo tekma pričela ob 10. uri.

Tekmovalni vikend pa bodo znova zaključili mladinci. Ob 18. uri jih na Kodeljevem čaka pomembna tekma proti Jančam. Naša ekipa in lepo popotnico petih zaporednih zmag, zato bo nedeljska tekma zagotovo zanimiva.

Trener Marko Marković tekmo pričakuje optimistično:

»Smo v pričakovanju tekem za razvrstitev in temu primerno tudi treniramo in tempiramo formo! Na tekmi proti Jančam želimo osvojiti novi dve točki!«

Člani se bodo borili za drugo ligo!

S tekmo in zmago proti AKK Branik iz Maribora so si naši košarkarji tudi uradno zagotovili play off za uvrstitev v 2. Slovensko košarkarsko ligo.

Na Kodeljevem so po nekoliko slabši prvi četrtini (9:16), naši hitro ujeli priključek in na odmor odšli s točko prednosti (35:34). Tudi nadaljevanje tekme je bilo izenačeno, vendar so naši v zadnjih minutah uspeli ohraniti vodstvo in se na koncu veselili velikega uspeha. Končni rezultat je bil 75 proti 71.

Z 21-imi točkami se je izkazal Anže Trafela, 19 pa jih je dodal Črt Lipovšek.

Dva dni pozneje, v petek, pa je člane čakala še ena tekma. Tokrat je na Kodeljevem padlo Krško (88:78). Najboljša strelca naše ekipe sta bila Maj Dušanić in Jure Brodnik z 18-imi točkami, po 15 pa sta jih dodala Črt Lipovšek in Erik Groznik.

V nedeljo so se z zmago z gostovanja pri LTH Castings vrnili tudi mladinci. V Škofji Loki so bili boljši z 58 proti 74.

Ekipa U17 B je žal izgubila na gostovanju pri ekipi ŠKD Kras (65:53), na Kodeljevem pa so po napeti končnici fantje iz ekipe U15 A izgubili proti Novi Gorici (58:60).

Ekipa Hidrie je na domačem terenu našim fantom iz ekipe U15 B prizadejala visok poraz (64:34).

So se pa zato dveh zmag veselili fantje iz ekipe U13 A. Slavili so proti Triglavu (51:24) in Proti Petrol Olimpiji (56:14).

Jernej Flisar je po tekmi z Olimpijo povedal:

»V prvem polčasu smo potrebovali nekaj časa, a smo se potem v drugem razigrali. Obrambo smo igrali dobro tekom celotne tekme in nasprotniki niso veliko zadevali. Tudi v napadu smo igrali dobro in uspevali so nam proti napadi.«

Domen Kopitar pa se je razveselil zmage nad Triglavom:

»Vesel sem zmage. Tekmo so začeli nekoliko slabše, saj v obrabi nismo igrali dovolj agresivno, v napadu pa nismo bili zbrani pri zaključkih. V drugem polčasu smo igrali bolje in povečevali prednost, tako, da smo lahko tekmo mirno pripeljali do konca.«

Slavili pa si tudi naši najmlajši Slovančki U11B, ki so premagali ekipo Ljubljane (12:4) in Ježice (9:7).

Drugi poraz članov, mladinci slavili po podaljšku

Vikend so z drugim porazom v tej sezoni začeli člani. Po izenačeni prvi četrtini, so v nadaljevanju tekme boljšo igro prikazali nasprotniki, ki so brez večjih težav slavili v dvorani Kodeljevo. Končni rezultat je bil 57 proti 82.

Za najrazburljivejši obračun so poskrbeli naši mladinci, ki so v nedeljo v Krškem slavili po podaljšku. Domačini so po nekoliko slabši zadnji četrtini naših uspeli izsiliti podaljšek, v katerem pa so košarkarji Slovana ohranili mirnost in za točko premagali nasprotnike. Na koncu je semafor kazal na 86:89.

Trener Marko Marković je po tekmi dejal:

»Čestitke fantom za težko prigarano zmago! Kljub zdravstvenim težavam smo dokazali, da ima ta ekipa dovolj velik nabor talentiranih igralcev na katere lahko računamo v prihodnosti. Gostje so se nam ob koncu tekme, pomočjo izjemnega občinstva, približali ter uspeli izsiliti podaljšek v katerem smo s kar nekaj dobrimi obrambami tekmo odločili v svojo korist. Čestitke domačim za borbo in vsekakor pohvala za organizacijo, saj si je tekmo ogledalo veliko število gledalcev in tako pričaralo pravo vzdušje kakršnega bi si vsi skupaj lahko želeli na vsaki tekmi.«

Ekipa U17 A je žal morala priznati premoč ekipi KŠ Sani Bistrica. Na gostovanju so klonili z 69 proti 45.

Včeraj pa so člani selekcije U17 B slavili veliko zmago poti Parkljem. V dvorani OŠ Mirana Jarca je bilo 87 proti 90.

Ekipa U15 A je v nedeljo visoko slavila na gostovanju pri ECE Triglav (55:90). Njihovi mlajši kolegi (U15 B) pa so žal izgubili proti Plami Pur (70:63).

Košarkarji U13 A so v soboto odigrali tekmi in žal zabeležili dva poraza. Proti Jančam je bilo 39:44, proti Petrol Olimpiji pa 39:54. Člani selekcije U13 B so pa dvakrat zmagali – proti Petrol Olimpiji (47:45) in Ajdovščini (41:20).

Napovednik tekem: Prvi preizkusi za U9!

V soboto se bodo za nove zmago borili kadeti, saj ekipo U17 A čaka domač obračun proti Zlatorogu. Tekma se bo v dvorani Kodeljevo pričela ob 10. uri. Ob desetih pa bodo gostovanje pri ekipi iz Ajdovščine pričeli tudi člani U17 B.

V soboto pa bodo svoje znanje pokazali tudi naši najmlajši Slovanovci.  Ekipo U9 ob 13.30 čaka tekma proti Ježici, uro pozneje pa še proti Petrol Olimpiji. Oba obračuna bosta v mali dvorani ljubljanskih Stožic. Fantom želimo zabave polno in igrivo košarkarsko popoldne!

Dečki ekipe U13 A pa se borijo za zaključni turnir Mini Pokala Špar. Nova tekma jih čaka v soboto na Gimnaziji Moste!

V nedeljo pa bodo na tekmovalni parket stopili pionirji. Ekipo U15 A ob 9.30 čaka tekma proti Krki, U15 B pa se bodo ob 11.30 pomerili proti Portorožu. Obe tekmi bosta v dvorani Kodeljevo.

V mali dvorani Stožice se bodo dečki U11 pomerili proti Iliriji (10.15) ter proti Petrol Olimpiji (11.30).

Tekmovalni vikend pa bodo zaključili mladinci. Ob 18. uri v goste prihajajo Hopsi.

Sobota, 20. 1. 2018

U17 A Vs Zlatorog 10.00 Dvorana Kodeljevo
U17 B Vs. Ajdovščina 10.00 Ajdovščina
U9 Vs Ježica 13.30 Mala dvorana Stožice
  Vs. Petrol Olimpija 14.30  
U13 A Vs. Ljubljana 12.30 Gimnazija Moste

Nedelja, 21. 1. 2018

U15 A Vs. Krka 9.30 Dvorana Kodeljevo
U15 B Vs. Portorož 11.30 Dvorana Kodeljevo
U11 Vs. Ilirija 10.15 Mala dvorana Stožice
  Vs. Petrol Olimpija 11.30  
U19 Vs. Hopsi Polzela 18.00 Dvorana Kodeljevo

Srečno Slovan!