Člani s stotico nadaljujejo zmagovalni niz

Pretekli vikend je Slovanovce čakalo šest tekem. Članska ekipa je svoj zmagovalni niz potegnila še v sedmo tekmo, mladinci so visoko premagali LTH Castings, kadeti in pionirji pa so bili polovično uspešni.

Člane je po neverjetnem nizu šestih zmag čakalo gostovanje v Krškem. Odlične poteze so dvome o zmagovalcu razblinile že v prvi polovici tekme, ki so jo naši dobili s 34 proti 44. Naši so odlično tudi nadaljevali in nekoliko bolj izenačena tretja četrtina ni ogrozila zmage. Rok Koler je nato zadel za prvo stotico v letošnji sezoni, rezultat ob koncu tekme pa je bil 89 proti 102.

Trener Marko Marković je po razburljivem srečanju povedal:

»Čestitke fantom za odličnem pristop in sedmo zaporedno zmago! Za nami je težko gostovanje v Krškem, kjer je nasprotnik skušal z različnimi obrambami zmesti naš koncept igre, vendar smo na to dobro odreagirali ter ob solidni obrambi držali niti tekme v svojih rokah. Letošnji Slovan igra dinamično, hitro košarko in vse pohvale izkušenejšim fantom za mentorstvo našim mladim igralcem v letošnji sezoni. Zdaj nas čaka še zadnja domača tekma v tem koledarskem letu in bi na tem mestu povabil vse Slovanovke in Slovanovce, da nas podprejo. Mi se bomo vsekakor borili za vsako žogo!«

Pred tem so v soboto tekmovali kadeti. Ekipa U17 A je, na gostovanju v Laškem, žal morala priznati premoč Zlatorogu (89:64), mlajša ekipa U17 B pa je v domači dvorani premagala ekipo iz Ajdovščine (73:64).

V nedeljo so tekmovanja za Slovan pričeli pionirji. Ekipa Bojana Brodnika (U15 A), je doma žal izgubila proti Grosuplju (67:73). Ekipa U15 B, ki jo vodi Grega Sajevic pa je po napeti tekmi slavila proti ekipi  Plame Pur – v domači dvorani je ob koncu semafor kazal na 57:51.

Maks Sever (U15 B) je po tekmi povedal:

»Po dobri v prvi in v začetku druge četrtine, smo naredili veliko razliko. Potem pa je bilo veliko nihanj, ampak, ko je bilo potrebno, smo zadeli. Obramba ni bila ravno najboljša, saj smo nasprotniku pustili preveč možnosti za prodor v sredino. Proti koncu tekme smo odigrali boljšo obrambo in izvedli tudi nekaj proti napadov.«

Tekmovanja pa so v nedeljo za ta konec tedna zaključili mladinci. V dvorani Kodeljevo gosti iz Škofje Loke niso imeli možnosti. Naši fantje so tekmo dobili s 70 proti 35.

V soboto tekmujemo na OŠ Nove Fužine

V soboto, 9. decembra, nas čaka prvi turnir Slovanove košarkarske šole! Vabljeni so vsi otroci med sedmim in devetim letom starosti, ki bi radi okusili zdrav tekmovalni duh in se skozi košarkarsko igri učili prvin igre.

Turnir bo potekal na osnovni šoli Nove Fužine med 12. in 14. uro. Zbrali se bomo pol ure prej (ob 11.30) pred glavnim vhodom v šolo.

Otroci naj imajo s seboj športno opremo, športno obutev in pijačo.

Stoodstotni Slovanov vikend!

Naša članska ekipa je na šesti ligaški tekmi podaljšala svoj zmagoviti niz in se tako veselila še šeste zmage v tej sezoni. Tudi vse ostale selekcije, ki so tekom vikenda stopile na tekmovalni parket nasprotniku niso pustile zmage.

Člane je v soboto čakal težek obračun z Jančami. Želja po nadaljevanju zmagovalnega niza se je pri naših igralcih videla takoj od začetka tekme, saj so odlično začeli in prvo četrtino končali z desetimi točkami prednosti (21:11). Naši so tudi dobro nadaljevali in do polčasa še povečali prednost na 13 točk (46:33). Po odmoru so bolje zaigrali nasprotniki in po nekoliko bolj izenačeni tretji četrtini, uspeli izid znižati na 62 proti 51. V zadnjem delu tekme so se Janče uspele nekajkrat približati na vsega točko zaostanka, vendar so naši ohranili mirno kri in z nekaj dobrimi potezami nasprotnikom preprečili, da bi prevzeli nadzor nad tekmo. Zadnje minute so znova pripadle našim košarkarjem, ki so tako vknjižili še šesto zmago in slavili z 82 proti 74. Naš najboljši strelec je bil Klemen Panič z 22 točkami, 18 jih je dodal Erik Groznik, 17 Rok Razdevšek, po 8 Črt Lipovšek in Jure Brodnik, 5 jih je dodal Uroš Šikanić po dve pa Maj Dušanić in Luka Primožič. Naslednji obračun naše čaka v soboto v Krškem.

Trener Marko Marković po tekmi:

» Trideset minut smo igrali zelo dobro košarko, nato pa smo dovolili, da se nasprotnik nekoliko razigra. Znova pa smo dokazali, da znamo odigrati pametno, ko je to najbolj potrebno ter da znamo odigrati čvrsto obrambo. Vsem igralcem bi rad čestital za pristop.«

Pred veliko sobotno zmago članske ekipe pa so se le nekaj ur prej zmage veselili tudi kadeti.

Ekipa Mihe Brodnika je gostovala pri Helios Suns v Domžalah. Prvi del tekme je bil popolnoma izenačen, ob polčasu pa rezultat poravnan na 35:35. V drugem polčasu pa so naši prevzeli nadzor in prišli do vidnejše prednosti, ki so jo zadržali vse do konca tekme in slavili s 64 proti 74. Elvin Kerić je vknjižil kar 38 točk, 20 jih je dodal Uroš Šikanić, 7 Maj Dušanić, 6 Miha Remec in 3 Matija Kalan.

Njihovi mlajši kolegi (U17 B) pa so tekmovali proti Portorožu. V dvorani Kodeljevo košarkarji z Obale niso imeli možnosti za zmago, saj so naši že prvo četrtino dobili s 27 proti 4, ob polčasu pa vodili z 42 proti 21. Tudi nadaljevali so odlično in ob koncu slavili s 93 proti 38. Najboljši strelec naših je bil Nil Jovanović s 23 točkami, Jon Dolničar pa jih je dodal 21.

V nedeljo so člani selekcije U15 A premagali Triglav, v domači dvorani so slavili z 88 proti 67, Tibor Mirtić pa je uspešno polnil nasprotnikov koš in se ustavil pri tridesetih točkah.

Ekipa U15 B pa je slavila v Portorožu. Rezultat ob koncu tekme je bil 45 proti 73, naši pa so nadzorovali igrišče tekom celotne tekme. S 16 točkami je bil najboljši Peter Bandelj. Po tekmi je Darko Ilić povedal:

»V ekipi je vladalo pozitivno razpoloženje, zato smo nasprotnika tudi premagali. Tekmo smo dobro začeli, vendar smo med tekmo imeli dobre in nekoliko slabše trenutke, vseeno pa smo nekaj akcij odlično zaključili, dobro smo izvajali tudi proste mete. Po zmagi smo se z ekipo veselili v garderobi.«

Ekipa U13 A pa je znova visoko premagala Grosuplje (55:15).

Tekmovalni vikend pa so v nedeljo zaključili mladinci s tekmo proti Stražišču. Mladinci so Stražišče letos dvakrat že premagali v kvalifikacijah za 1. SKL. Že v prvi četrtini so domačini iz Kranja vedeli, da jih znova čaka težka naloga, saj so jo naši dobili s 15 proti 23. Do polčasa so prednost še povišali na 25 proti 36. Po odmoru je sledila popolnoma izenačena tretja četrtina, v zadnjem delu pa so naši znova pokazali svojo kvaliteto in slavili s 56 proti 71. Z 21 točkami se je izkazal Erik Groznik, po 12 sta jih dodala Elvin Kerić in Luka Primožič, 10 Maj Dušanić, 6 Uroš Šikanić, 9 Max Šetina, točko pa je prispeval še Uroš Nikolić.

Trener Marko Marković, po zaključku tekme ni skrival zadovoljstva:

»Naši košarkarji so prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni, že od začetka se je videl odličen pristop, ki se je dodatno izkazal pri dobri obrambi in napadu. Naši so se tekmecu odlično upirali, čeprav je ta igral precej atipično košarko. Upam, da se bodo take predstave ponovile tudi v nadaljevanju sezone.«

Napovednik tekem

V soboto se bodo kadeti pomerili na gostovanju proti Heliosu. Tekma se bo pričela ob 9. uri. Njihovi mlajši kolegi iz selekcije U17 B pa bodo  ob 12.30 doma igrali proti Portorožu.

Selekcija U13 A ob 14.30, na Gimnaziji Moste igra pokalno tekmo proti Grosupljem.

Sobotno popoldne pa bo minilo v pričakovanju članske tekme proti Jančam. Tekma se bo v dvorani Kodeljevo pričela ob 18. uri.

V nedeljo se naši najmlajši odpravljajo na Sončkov turnir v Novo Gorico.

Selekcija U15 A bo, ob 10. uri,  v domači dvorani igrala proti Triglavu, košarkarji selekcije U15 B pa se odpravljajo na gostovanje v Portorož.

V nedeljo nas čaka Sončkov dan!

Naši najmlajši Slovanovci se v nedeljo, 3. decembra odpravljajo na tradicionalni, že 21. Sončkov turnir v Novo Gorico.

Letošnjega Sončkovega dneva se bo udeležilo kar 120 ekip iz Slovenije in tujine.

Naši fantje (letnik 2005 in 2006) bodo najprej igrali v glavni dvorani Športnega centra Hit. Ob 9.30 se bodo pomerili proti ekipi KK Real Way Sarajevo, ob 11. uri proti Basketrieste Rossa iz Trsta, ob 11.30 proti KK Vrijednosnice Osijek ter ob 13.30 še proti Life Class basketball.

Druga skupina dečkov (letnik 2007 in 2008) pa bo tekmovala v dvorani »Balon«, poleg novogoriškega stadiona. Prva tekma jih čaka on 9.30 proti KK Tolminu, druga ob 12.30 proti ekipi Basketrieste Bianca ter zadnja še ob 14.30 proti ŠD I Team iz Šentilja.

V isti dvorani bo tekmovala še ena naša skupina, istega letnika. Ob 10.30 jih čaka obračun proti Krvavcu, uro pozneje proti tržaški ekipi in ob 14.30 še proti Šentvidu.

Po koncu vseh tekmovanj bo otroke čakal še pester spremljevalni program in podelitev nagrad in pokalov.