fbpx

Košarka
kot
način
življenja…

O Nas

Skupaj smo Slovan!

Košarkarska zgodba na Kodeljevem sega daleč v zgodovino, a od začetka leta 1951 do danes je ljubezen do igre ostala močna in neminljiva.

Prav ta ljubezen do košarke, ki so jo čutili začetniki kluba Slovan, nas, mlajše generacije, vodi in spodbuja, da se še naprej trudimo za razvoj športa in navduševanje mladih nad igro. Želimo si soustvarjati brezskrbno in igrivo mladost, ki bo povezana s košarko in zdravim, športnim načinom življenja. Za to skrbita Slovanova šola košarke in krožek, ki otroke skozi zabavo in druženje uči prvih elementov igre.

Na Slovanov parket so stopile mnoge igrive oči, ki so se spogledovale s košem, leta zatem pa se zazrle v največja evropska in svetovna tekmovanja. A takrat, niso razmišljali o prihodnosti, želeli so si le igrati košarko. Odkar so se pod okriljem Slovana kalili  brata Dragić, Jaka Lakovič, ko so obroče preizkušali Rašo Nesterović, Gašper Vidmar, Marko Maravić ali, ko so prve izkušnje izven svojih domovin okušali Jan Vesely, Vladimir Boisa, Emir Preldžić, in mnogi drugi, mora življenje na Kodeljevem teči dalje in novim mladim ponuditi priložnost, da se v svetu košarke izkažejo. Tako program v akademiji vsem košarkarjem zagotavlja razvoj na najvišji ravni ter jim skuša omogočiti uresničitev svojih najvišjih ambicij, saj Slovan ostaja sinonim za kvalitetno delo z mladimi perspektivnimi športniki.

Košarka pa ni rezervirana samo za slovita imena, je na voljo vsem, ki jo nosijo v srcu in gojijo ljubezen do igre. Tako rekreacijski program skrbi za vse, ki bi si želeli postati ali ostati povezani s tem lepim športom.

Ne glede na to ali gre za prvi stik s košarkarsko žogo, prve korake proti velikim tekmovanjem ali druženje ob dobri rekreacijski igri, je pomembno le to, da je vsak trenutek nabit s pozitivno energijo in prežet z ljubeznijo do tega športa. Saj, skupaj smo Slovan.

Vodstvo

Robert Šimenc

Predsednik

Matej Jamnik

Sekretar

Janez Rajgelj

Direktor

Marko Marković

Strokovni vodja akademije

Grega Sajevic Malgaj

Strokovni vodja šole

Franci Krpič

Ekonom

Izvršni Odbor

Robert Šimenc

Predsednik

Niko Klanšek

Rudi Potrpin

Tadej Gerič

Damian Korošec

Matevž Vrhovnik

Nadzorni Odbor

Dejan Kavčič

Predsednik

Peter Šerič

Rok Korošec

Disciplinska Komisija

Dušan Macura

predsednik

Lina Klanšek

Peter Dolničar

Lokacija

Športni park Kodeljevo leži v Ljubljani ob vznožju Golovca okrog nekdanjega Codellijevega gradu. Prve športne objekte v njem je zasnoval že Stanko Bloudek in so bili zgrajeni okrog leta 1960, ko se je v športni park preselila tudi Visoka šola za telesno kulturo, tudi danes ima Fakulteta za šport svoje prostore na Kodeljevem.

Svojo današnjo podobo je začel Športni park Kodeljevo dobivati, ko so se vanj preselili še moščanski športniki in ostali občani in v njem preživljali svoj prosti čas. Kasneje je bilo v parku zgrajeno še letno kopališče s tremi bazeni, vrsta teniških igrišč in balinišče, nato pa še velika športna dvorana. Tako je danes Športni park Kodeljevo pomembno ljubljansko in slovensko središče športa. Objekte na Kodeljevem upravlja Javni zavod Šport Ljubljana.

Statut

Partnerji

Prijavi se na novice