Člani s stotico nadaljujejo zmagovalni niz

Pretekli vikend je Slovanovce čakalo šest tekem. Članska ekipa je svoj zmagovalni niz potegnila še v sedmo tekmo, mladinci so visoko premagali LTH Castings, kadeti in pionirji pa so bili polovično uspešni.

 

Člane je po neverjetnem nizu šestih zmag čakalo gostovanje v Krškem. Odlične poteze so dvome o zmagovalcu razblinile že v prvi polovici tekme, ki so jo naši dobili s 34 proti 44. Naši so odlično tudi nadaljevali in nekoliko bolj izenačena tretja četrtina ni ogrozila zmage. Rok Koler je nato zadel za prvo stotico v letošnji sezoni, rezultat ob koncu tekme pa je bil 89 proti 102.

Trener Marko Marković je po razburljivem srečanju povedal:

»Čestitke fantom za odličnem pristop in sedmo zaporedno zmago! Za nami je težko gostovanje v Krškem, kjer je nasprotnik skušal z različnimi obrambami zmesti naš koncept igre, vendar smo na to dobro odreagirali ter ob solidni obrambi držali niti tekme v svojih rokah. Letošnji Slovan igra dinamično, hitro košarko in vse pohvale izkušenejšim fantom za mentorstvo našim mladim igralcem v letošnji sezoni. Zdaj nas čaka še zadnja domača tekma v tem koledarskem letu in bi na tem mestu povabil vse Slovanovke in Slovanovce, da nas podprejo. Mi se bomo vsekakor borili za vsako žogo!«

 

Pred tem so v soboto tekmovali kadeti. Ekipa U17 A je, na gostovanju v Laškem, žal morala priznati premoč Zlatorogu (89:64), mlajša ekipa U17 B pa je v domači dvorani premagala ekipo iz Ajdovščine (73:64).

V nedeljo so tekmovanja za Slovan pričeli pionirji. Ekipa Bojana Brodnika (U15 A), je doma žal izgubila proti Grosuplju (67:73). Ekipa U15 B, ki jo vodi Grega Sajevic pa je po napeti tekmi slavila proti ekipi  Plame Pur – v domači dvorani je ob koncu semafor kazal na 57:51.

Maks Sever (U15 B) je po tekmi povedal:

»Po dobri v prvi in v začetku druge četrtine, smo naredili veliko razliko. Potem pa je bilo veliko nihanj, ampak, ko je bilo potrebno, smo zadeli. Obramba ni bila ravno najboljša, saj smo nasprotniku pustili preveč možnosti za prodor v sredino. Proti koncu tekme smo odigrali boljšo obrambo in izvedli tudi nekaj proti napadov.«

Tekmovanja pa so v nedeljo za ta konec tedna zaključili mladinci. V dvorani Kodeljevo gosti iz Škofje Loke niso imeli možnosti. Naši fantje so tekmo dobili s 70 proti 35.