Neverjetna sezona mlajših selekcij, ki je še ni konec!

Ko so naši košarkarji poleti pričeli s pripravami na novo sezono si verjetno niso mislili, da bo to ena najbolj uspešnih v zadnjih letih. Odrekanja, težki treningi in cela vrsta zanimivih tekem, je naše mladince, kadete in pionirje popeljalo do boja za najvišja mesta v državi.

Vodja mladinskega pogona Marko Marković je strnil misli pred najpomembnejšimi tekmami sezone:

»Z letošnjo sezono smo si zastavili kar nekaj projektov, ki bodo v prihodnosti predstavljali temelj kluba! Z ustanovitvijo centralne Košarkarske šole, ki jo vodi Anže Trafela, smo postavili trden temelj, ki bo v veliki meri prispeval k oblikovanju klubskih selekcij! Tako nam je v letošnji sezoni uspel preboj na zaključne turnirje v ti. ključnih selekcij U15, U17 in U19 in na tem mestu želim vsem fantom in trenerjem obilico zabave in novih izkušenj! Sezona še ni končana pa jo vseeno ocenjujem kot zelo uspešno, da bo pa to postala tradicija pa se moramo kot klub se bolj povezati med seboj se spodbujati v dobrem in slabem! Čakajo nas trije zaključni turnirji in na tem mestu vabim vse igralce kluba in njihove starše, da nas podprejo saj fantje to podporo vsekakor potrebujejo!«

Boj za polfinale bodo pričeli mladinci. Tekma proti gostiteljem turnirja, Krki, jih čaka v četrtek, ob 19. uri, v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

Za mladinci je bila dolga in naporna sezona, ki so jo 22. oktobra pričeli s tesnim porazom proti Krki. Vendar so v nadaljevanju sezone pokazali vse svoje znanje, ki jih je pripeljalo do zaključnega turnirja osmerice, kjer se bodo na prvi tekmi pomerili prav proti Krki.

Trener Marko Marković:

»Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir! Kot ena od najmlajših ekip smo si mesto na turnirju morali zagotoviti skozi vrsto kvalifikacij in tekem kljub zavedanju, da nas lahko le en poraz oddalji od želenega cilja! Čestitam fantom saj so si nastop več kot zaslužili in želim si le, da bodo na tem dogodku izmerno uživali in se igrali košarko!«

V soboto pa so nastop na zaključnem turnirju potrdili tudi kadeti. S tekmo proti ECE Triglav so izpolnili glavni cilj in predvsem glavno željo pred to sezono. Tudi njih v začetku aprila (točni datumi in lokacija turnirja še niso znani) čaka boj za najvišja mesta v državi, v svoji starostni skupini.

 

Trener Miha Brodnik po tekmi v Kranju:

»Tekme s KK Triglav so vedno zanimive in izenačene. Tokrat smo v pravem trenutku z visokim odstotkom meta in dobro obrambo naredili razliko in jo tudi zadržali do konca tekme. Čestitke vsem fantom za zmago in uvrstitev na zaključni turnir. Hvala tudi staršem in navijačem, ki ste nas skozi celotno sezono spremljali na tekmah tako  doma kot tudi po vsej Sloveniji

 

Da smo Slovanovci uspešni prav v vseh starostnih skupinah, so dokazali tudi pionirji. Naši mladi, a odlični košarkarji so tekom celotne sezone na parketu dokazovali svojo kvaliteto in dvomov o zaključnem turnirju ni bilo.

Trener Bojan Brodnik je razumljivo izredno ponosen na svoje varovance:

»Uvrstitev na zaključni turnir nam je le uspela. Pot ni bila niti malo lahka, a z močno voljo in odločnostjo je šlo. Iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Marsikdo v to ni verjel, razen mojih fantov, seveda. Uspelo nam je z najnižjo ekipo v ligi, brez enega visokega igralca. In ne pozabimo, brez Jurija Višnikarja, standardnega člana peterke in motorja ekipe, ki bi ga še kako potrebovali. Tibor je kot pravi kapetan in trdnjava ekipe potegnil za sabo tudi ostale in tudi Nil, Nejc, Koki in ostali so se dvigali iz tekme v tekmo.
Še posebej bi pohvalil tudi Davida Goranovića, ki je s svojo prizadevnostjo in toplino postal nezamenljiv del ekipe. In nagrada? Ponos in vsaj še devet močnih tekem. Možnost primerjati se z najboljšimi. Jih s trdim delom ujeti in prehiteti. Navaditi se dostojanstveno prenašati tudi poraze in po  njih postati še močnejši. Ni malo. Od uvrstitve dalje je vsaka zmaga velika kot Triglav, porazi pa čedalje manj boleči. In jasno je, da sem na fante zelo ponosen in jim sporočam, naj vztrajajo v takem ritmu še naprej. Vse do preboja v člansko ekipo