Pionirji so se po razburljivi tekmi uvrstili na finalni turnir!

Za našimi mladinskimi selekcijami je izjemno uspešen vikend, saj so tako pionirji, kot mladinci zabeležili pomembni zmagi.

V dvorani Kodeljevo so se včeraj pionirji pomerili Plamo Pur iz Ilirske Bistrice. Tekma je odločala o potniku na finalni turnir osmerice. Srečanje so bolje začeli gosti, ki so po prvi četrtini vodili z 18:21, nadaljevanje pa je bilo izredno izenačeno, na odmor pa so naši košarkarji odšli z dvema točkama prednosti (38:36). V tretji četrtini so naši izid še nekoliko povečali, vendar so gostje v zadnjem delu tekme prikazali boljši odpor in uspeli so se povsem približati. Končni rezultat je bil 62:61 in veselje naših košarkarjev se je lahko pričelo.

Na svoje varovance je bil Bojan Brodnik vidno ponosen:

»Naključje je hotelo, da je prav tekma v zadnjem krogu odločala o tem ali se bomo uvrstili v elitno ligo osmih ali ne. Pa smo se! Z zmago za eno samo točko! Prav zato bi še posebej rad čestital fantom za odločnost do zadnje sekunde. Smo daleč najnižja ekipa, smo vse to nadomestili s srčnostjo in trdim delom na treningih, zato sem na svoje fante zelo ponosen. Nismo še rekli zadnje besede!«

Naslednji obračun pionirje čaka 4. marca na gostovanju pri AKK Branik Maribor.

Pomembno zmago pa so slavili tudi mladinci. Včeraj so gostovali pri Ježici in mestnega tekmeca premagali s 66:72. Naši so odlično igrali predvsem v drugi in tretji četrtini, tako niti nekoliko slabša zadnja četrtina ni ogrozila zmage.

Ekipa Marka Markovića si je z zmago na široko odprla vrata do kvalifikacij za finalni turnir osmerice!

Marko Marković po tekmi:

»Vesel sem za zmago in rad bi čestital igralcem. Že prej smo vedeli, da bo tekma odločala o delnem napredovanju, zato se je pritisk čutil na obeh straneh. Na začetku smo igrali preveč mehko, na srečo pa smo nato postavili ravnotežje in ekipno prišli do zmage. Nisem pa zadovoljen s koncentracijo in igro, ker vem, da ta ekipa zmore veliko več. Včeraj je to bilo dovolj za zmago, nadaljnje pa bo potrebno bolj zbrano pristopiti, ne smemo ponavljati napak in tako bomo lahko storili korak naprej.«