Prve tekme v 2018 so za nami

Naši košarkarje je po prazničnem premoru znova čakal naporni tekmovalni vikend.

V soboto je ekipa KK Nazarje našo člansko ekipo prvič letos premagala. Na gostovanju so naši po napeti tekmi in izenačeni končnici prvič v letošnji sezoni morali premoč priznati nasprotni ekipi. Ob koncu je semafor kazal na 82 proti 78.

Tekmo so bolje odprli naši in prvi četrtino dobili z 18 proti 21, sledila pa je izenačena druga četrtina po kateri so naši na odmor odšli z dvema točkama prednosti (42:44). Po tretji četrtini je bil rezultat popolnoma izenačen (59:59), ključne štiri točke prednosti pa so domačini pridobili v napetem zadnjem delu tekme.

S 16 točkami prednosti sta se izkazala Erik Groznik in Klemen Panič, po 12 sta jih dodala Rok Razdevšek in Tim Vrbančič. Med strelce so se vpisali tudi Luka Primožič (10),  Črt Lipovšek (6) in Jure Brodnik (6).

 

V nedeljo pa so v domači dvorani proti Ježici klonili naši mladinci. Naši so sicer tekmo zelo dobro začeli, vendar so v nadaljevanju gosti prikazali boljšo igro in slavili s 75 proti 83.

 

Kadeti pa so v novo leto vstopili zmagovito. Na gostovanju proti AKK Branik v Mariboru je bil rezultat 75 proti 79. Po precej izenačenem prvem delu tekme, so naši do odločilne prednosti prišli v odlični tretji četrtini in prednost so ohranili vse do konca. S 24-imi točkami se je izkazal Maj Dušanić, 20 jih je dodal Uroš Šikanić, 14 pa Elvin Kerić. Med strelce so se vpisali še Luka Mohorko (8), Matija Kalan (7), po tri točke pa sta dodala Aleksander Jovanović in Nik Šimenc.

 

Pionirji pa so visoko premagali vrstnike iz ekipe Koš Koper. V dvorani Kodeljevo je bil končni rezultat 82 proti 68. Tibor Mirtić je bil najboljši strelec z 22-imi točkami, 20 pa jih je dodal Kristjan Madon, 19 pa Nejc Vrhovnik.

Mlajša ekipa U15 B pa je morala priznati premoč vrstnikom iz ekipe Hidrie (40:64).

Naš košarkar Bojan Veljković je po tekmi povedal:

»Danes smo doma odigrali prvo tekmo o krajšem premoru. Začeli smo dobro, skozi tekmo pa je nasprotnikova prednost naraščala, vendar smo se jim vseeno uspeli nekoliko približati. Žal smo tekmo izgubili, a verjamemo, da se bomo na gostovanju dvignili in pokazali kako igra Slovan. Bili so tudi svetli trenutki, a mogoče jih je bilo na tej tekmi premalo.«