Rezultati tekem: Člani začeli z zmagama

Tokratni tekmovalni vikend za Slovanovce ni bil izjemno uspešen, saj so naše mladinske selekcije na šestih tekmah žal petkrat izgubile, so pa zato dve pomembni zmagi vknjižili naši člani, ki so v Pokalu Špar premagali drugoligaško Plamo Pur (58:52), na ligaškem gostovanju v Tolminu pa zmagali s 54:56.

Prvo tekmo v Pokalu Špar so bolje začeli gosti iz Ilirske Bistrice, ki so na odmor odšli s prednostjo sedmih točk (28:21). Naši mladi košarkarji pa so veliko bolje nadaljevali in v drugem polčasu prikazali boljšo igro in se veselili zmage z 58:52. Povratna tekma jih čaka v torek ob 20.00.

V soboto so se ligaška tekmovanja začela tudi za člansko ekipo, ki je tesno premagala tolminske tekmece. Na izenačenem srečanju  so več zbranosti pokazali naši košarkarji in vknjižili prvo letošnjo zmago.

Se je pa zato vikend na Kodeljevem odlično zaključil, saj je naša mladinska ekipa premagala goste iz ekipe ECE Triglav. Po slabšem začetku tekme so v drugem polčasu naši košarkarji popolnoma zasenčili goste in v zadnji četrtini (rezultat 24:7) prišli do odločile prednosti in zmage s 67:59.

Marko Marković, trener mladinske ekipe:

“Rad bi iskreno čestital svoji ekipi, ki je na tekmi proti Triglavu pokazala izjemen karakter, fantje so dokazali, da lahko z vztrajnostjo in trdim delom na vsaki tekmi dosežejo veliko. Tokrat smo odlično odigrali v obrambi, sedaj nas pa znova čaka veliko dela, da določene aspekte igre še izboljšamo.”

REZULTATI TEKEM

ČLANI

Pokal Špar

Slovan : Plama Pur 58:52

Liga

Tolmin : Slovan 54:56

U19 A

Slovan : ECE Triglav 67:59

U19 B

Helios Suns B : Slovan B 68:55

U17 A

Brinox Medvode : Slovan 62:50

U17 B

ECE Triglav B : Slovan B 72:66

15 A

Janče : Slovan 84:69

U15 B

Europacar Krvavec : Slovan B 77:42