Skoraj popoln Slovanov vikend

Pretekli teden so tekmovanja za KD Slovan odlično začeli kadeti, ki so se po zmagi (92:64) nad Hopsi, v sredo, zanesljivo uvrstili med 12 najboljših ekip. Dan pozneje so zmagovito nadaljevali tudi člani selekcije akademije U17 B, ki so v mali dvorani v Stožicah premagali Petrol Olimpijo  s 73 proti 67.

Svoj odlični zmagoviti niz pa nadaljujejo tudi člani. Na peti tekmi sezone so še petič premagali nasprotnika. Tokrat je bila nemočna ekipa Hrastnika. Po dokaj izenačenem prvem polčasu, so v tretji četrtini pobudo prevzeli naši fantje in prednosti niso izpustili iz rok vse do konca. Semafor je kazal na 76 proti 88. Najboljši strelec naše ekipe je bil Klemen Panič s 23 točkami, z dvojnim dvojčkom (13,10) pa se je izkazal povratnik po poškodbi, Maj Dušanič.

Tekom vikenda pa so zmagovale tudi naše mlajše selekcije. Proti ekipi U13 A so bili nemočni Brinox Medvode (40:9) in Domačija Vodnik Krvavec (62:3).

Lev Marko Pintar, U13 A po tekmi proti Domačiji Vodnik Krvavec:

»Na današnji tekmi smo se veselili lepe zmage. Kljub temu, da nasprotna ekipa ni tako slabo igrala, je k rezultatu pripomogla naša dobra obramba, ki smo jo čez celo tekmo držali. V napadu smo sicer še vedno delali nekaj napak, vendar smo izpeljali veliko dobrih protinapadov in prodorov.«

Ekipa U15 A je na gostovanju v Škofji Loki visoko premagala LTH Castings (22:78), U15 B pa Petrol Olimpijo (45:64)

Bojan Veljković, U15 B po tekmi proti Petrol Olimpiji:

»V nedeljo smo proti odigrali povratno tekmo proti Petrol Olimpiji, glede na to, da je bila prva tekma zelo izenačena smo pričakovali tudi na gostovanju težko tekmo. Dokazali smo, da je bila ključ do naše zmage obramba, ki smo jo odigrali zelo dobro. Ukradli in prestregali smo veliko žog in zadevali lahke koše. Po tekmi smo se z ekipo veselili nove zmage in domov odšli zelo zadovoljni.«

Vikend pa so zaključili mladinci, ki so morali premoč priznati Parkljem. Na Ježici je bil končni rezultat 82 proti 69. Najboljši strelec ekipe je bil Erik Groznik (17 točk).