Slovanovci obujamo ljubljanska zunanja igrišča!

V času, ko vse več mladostnikov svoj prosti čas preživlja za ekrani računalnikov, tablic in pametnih telefonov, vse manj pa je takih, ki bi vsak dan brez dežja preživeli na prostem in se z vrstniki družili na okoliških igriščih, si želimo ta trend spremeniti.

Opažamo, da veliko ljubljanskih zunanjih igrišč v času izven šolskega pouka sameva, zato želimo igrišča obuditi in jih znova napolniti s pristnim otroškim in mladostniškim smehom.

To nam je v soboto, na zunanjem igrišče pred OŠ Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju, tudi prvič uspelo! Uspešno smo izpeljali prvi 3×3 turnir, ki se ga je udeležilo približno 50 otrok. Trinajst prijavljenih ekip je tekmovalo v treh kategorijah (U11, U13 in U15), dan pa smo popestrili še s tekmovanjem v metu trojk in prostih metih.

Zmagovalci posameznih kategorij pa se uvrstili na zaključni turnir, ki bo potekal vzporedno s tradicionalnim Slovanovim piknikom, 13. junija na Kodeljevem.

Zavedamo se, da je to zgolj začetek, prizadevali pa si bomo projekt nadaljevati tudi v naslednjem šolskem letu. Prebuditi si želimo čisto vsa ljubljanska zunanja igrišča in na le ta vrniti otroško in mladostniško razposajenost!