Stoodstotni Slovanov vikend!

Naša članska ekipa je na šesti ligaški tekmi podaljšala svoj zmagoviti niz in se tako veselila še šeste zmage v tej sezoni. Tudi vse ostale selekcije, ki so tekom vikenda stopile na tekmovalni parket nasprotniku niso pustile zmage.

Člane je v soboto čakal težek obračun z Jančami. Želja po nadaljevanju zmagovalnega niza se je pri naših igralcih videla takoj od začetka tekme, saj so odlično začeli in prvo četrtino končali z desetimi točkami prednosti (21:11). Naši so tudi dobro nadaljevali in do polčasa še povečali prednost na 13 točk (46:33). Po odmoru so bolje zaigrali nasprotniki in po nekoliko bolj izenačeni tretji četrtini, uspeli izid znižati na 62 proti 51. V zadnjem delu tekme so se Janče uspele nekajkrat približati na vsega točko zaostanka, vendar so naši ohranili mirno kri in z nekaj dobrimi potezami nasprotnikom preprečili, da bi prevzeli nadzor nad tekmo. Zadnje minute so znova pripadle našim košarkarjem, ki so tako vknjižili še šesto zmago in slavili z 82 proti 74. Naš najboljši strelec je bil Klemen Panič z 22 točkami, 18 jih je dodal Erik Groznik, 17 Rok Razdevšek, po 8 Črt Lipovšek in Jure Brodnik, 5 jih je dodal Uroš Šikanić po dve pa Maj Dušanić in Luka Primožič. Naslednji obračun naše čaka v soboto v Krškem.

Trener Marko Marković po tekmi:

» Trideset minut smo igrali zelo dobro košarko, nato pa smo dovolili, da se nasprotnik nekoliko razigra. Znova pa smo dokazali, da znamo odigrati pametno, ko je to najbolj potrebno ter da znamo odigrati čvrsto obrambo. Vsem igralcem bi rad čestital za pristop.«

Pred veliko sobotno zmago članske ekipe pa so se le nekaj ur prej zmage veselili tudi kadeti.

Ekipa Mihe Brodnika je gostovala pri Helios Suns v Domžalah. Prvi del tekme je bil popolnoma izenačen, ob polčasu pa rezultat poravnan na 35:35. V drugem polčasu pa so naši prevzeli nadzor in prišli do vidnejše prednosti, ki so jo zadržali vse do konca tekme in slavili s 64 proti 74. Elvin Kerić je vknjižil kar 38 točk, 20 jih je dodal Uroš Šikanić, 7 Maj Dušanić, 6 Miha Remec in 3 Matija Kalan.

Njihovi mlajši kolegi (U17 B) pa so tekmovali proti Portorožu. V dvorani Kodeljevo košarkarji z Obale niso imeli možnosti za zmago, saj so naši že prvo četrtino dobili s 27 proti 4, ob polčasu pa vodili z 42 proti 21. Tudi nadaljevali so odlično in ob koncu slavili s 93 proti 38. Najboljši strelec naših je bil Nil Jovanović s 23 točkami, Jon Dolničar pa jih je dodal 21.

V nedeljo so člani selekcije U15 A premagali Triglav, v domači dvorani so slavili z 88 proti 67, Tibor Mirtić pa je uspešno polnil nasprotnikov koš in se ustavil pri tridesetih točkah.

Ekipa U15 B pa je slavila v Portorožu. Rezultat ob koncu tekme je bil 45 proti 73, naši pa so nadzorovali igrišče tekom celotne tekme. S 16 točkami je bil najboljši Peter Bandelj. Po tekmi je Darko Ilić povedal:

»V ekipi je vladalo pozitivno razpoloženje, zato smo nasprotnika tudi premagali. Tekmo smo dobro začeli, vendar smo med tekmo imeli dobre in nekoliko slabše trenutke, vseeno pa smo nekaj akcij odlično zaključili, dobro smo izvajali tudi proste mete. Po zmagi smo se z ekipo veselili v garderobi.«

Ekipa U13 A pa je znova visoko premagala Grosuplje (55:15).

Tekmovalni vikend pa so v nedeljo zaključili mladinci s tekmo proti Stražišču. Mladinci so Stražišče letos dvakrat že premagali v kvalifikacijah za 1. SKL. Že v prvi četrtini so domačini iz Kranja vedeli, da jih znova čaka težka naloga, saj so jo naši dobili s 15 proti 23. Do polčasa so prednost še povišali na 25 proti 36. Po odmoru je sledila popolnoma izenačena tretja četrtina, v zadnjem delu pa so naši znova pokazali svojo kvaliteto in slavili s 56 proti 71. Z 21 točkami se je izkazal Erik Groznik, po 12 sta jih dodala Elvin Kerić in Luka Primožič, 10 Maj Dušanić, 6 Uroš Šikanić, 9 Max Šetina, točko pa je prispeval še Uroš Nikolić.

Trener Marko Marković, po zaključku tekme ni skrival zadovoljstva:

»Naši košarkarji so prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni, že od začetka se je videl odličen pristop, ki se je dodatno izkazal pri dobri obrambi in napadu. Naši so se tekmecu odlično upirali, čeprav je ta igral precej atipično košarko. Upam, da se bodo take predstave ponovile tudi v nadaljevanju sezone.«