Za Slovanovci odlične in napete tekme

Tekmovanja za KD Slovan so pretekli vikend pričeli kadeti z zmago proti AKK Branik Maribor. Obračun so odlično začeli naši košarkarji, saj so prvo četrtino dobili z 29 proti 11. Druga četrtina je bila nekoliko bolj izenačena in naši so na odmor odšli s prednostjo petnajstih točk (46:31). V tretji četrtini so naši znova prevzeli nadzor nad parketom in še povečali prednost (68:46). V zadnjem delu tekme je ritem nekoliko padel, vendar zmaga nikoli ni bila ogrožena. Končni rezultat je bil 86:70. Z 22-imi točkami se je izkazal Elvin Kerić, 17 jih je dodal Uroš Šikanić, 10 Maj Dušanić, po 9 sta jih dodala Matija Kalan in Nik Šimenc, po 4 Miha Remec, Aleksander Jovanović in Žiga Grubar. Med strelce pa se je s tremi točkami vpisal tudi Luka Žabić, po dve točki pa sta dodala še Luka Mohorko in Hugo Hartman.

 

V nedeljo sta tekmovanja nadaljevali selekciji U15 A in B. Ekipa U15 A je gostovala pri novomeški Krki. Po slabšem prvem polčasu, ki so ga domačini dobili z 41 proti 35, so naši odlično odprli tretjo četrtino in do konca izid izenačili. Po napeti zadnji četrtini so se zmage veselili Novomeščani. Izid je bil 65 proti 61. Najboljši strelec naših je bil Tibor Mirtič (24), 14 jih je dodal Kristjan Madon, 13 Nejc Vrhovnik in 10 Nil Jovanović.

 

Ekipa U15 B je v domači dvorani premagala Vrhniko. Naši so tekmo odlično odprli in po prvi četrtini vodili že z 29 proti 9. Zatem je sledilo bolj nadaljevanje gostov, ki so do odmora zaostanek znižali na 41 proti 32. Sledila je popolnoma izenačena tretja četrtina, v zadnji pa naši niso dopustili presenečenja in ohranili prednost do konca, ko je semafor kazal na 67 proti 57.

Žiga Praprotnik (U15 B) je po tekmi dejal:

»Veselili smo se zmage nad nasprotno ekipo. Kljub nekoliko slabši obrambi smo uspeli obdržati razliko. Odigrali smo več dobrih prodorov. Imeli smo nekaj dobrih protinapadov. Zaključevali smo z nekaj lahkimi koši. Čeprav nismo pokazali naše najboljše igre, smo se veselili zmage.«

 

V nedeljo zvečer pa so tekmovalni vikend za KD Slovan znova zaključili mladinci. V dvorani Kodeljevo jih je čakala ekipa Krškega. Naši so tekmo odlično začeli in nasprotniku hitro pobegnili, po koncu prve četrtine pa je semafor kazal na 26:14, prvi polčas pa se je končal z rezultatom 51:42. V tretji četrtini so se gosti nekajkrat približali na dve točki zaostanka, vendar so naši ohranili prednost, v zadnji četrtini pa znova zaigrali bolje in se veselili zmage z 88 proti 75.

Elvin Kerić, ki je odlično metal za tri točke, je po tekmi povedal:

»Tekmo smo odločno odprli in hitro povedli. Kasneje smo padli v nasprotnikovo igro in nismo igrali po naših principih. Na polčasu smo se zbrali ter popravili igro v obrambi, posledično pa nam je stekel tudi met od daleč. Veseli smo prve zmage v drugem delu, vendar vemo, da lahko igramo veliko bolje.«