Članska ekipa v zadnji četrtini prišla do pomembne zmage

Včeraj je članska ekipa KD Slovan odigrala prvo domačo ligaško tekmo sezone. Po zmagi nad Radenska Creativ Sobota v prvem krogu, jih je tokrat čakal neugoden nasprotnik – KK Nazarje.

 

Trener Marko Markovič je pred tekmo dejal, da od fantov, kljub dolgemu tekmovalnemu nizu, pričakuje, da bodo stisnili zobe in tekmo najbolje pripeljali do konca.

 

Tekmo so bolje začeli gostje in so po prvi četrtini vodili s 14 proti 26. Druga četrtina je bila precej bolj izenačena in ob polčasu je semafor kazal na 33 proti 43. Domači košarkarji so tretjo četrtino začeli nekoliko slabše, bolje so pa nadaljevali in ob koncu zaostanek zmanjšali na samo 6 točk. Zadnjo četrtino so znova bolje začeli gostje, nadaljevanje pa je potekalo povsem po notah naših košarkarjev. Po nekaj zapravljenih napadih gostov in dobre obrambe so prišli do izenačitve in prve prednosti, ki je niso izpustili iz rok vse do konca. Zadnjo četrtino so domači dobili s 27 proti 12, končni rezultat pa je bil 85:76.

 

Trener Markovič je bil po razburljivi tekmi seveda zadovoljen z zmago, ne pa tudi s potekom same tekme in igre.

 

»Čestitke fantom za težko prigarano zmago. S slabo prvo četrtino smo goste razigrali in do zadnje četrtine so bili gostje boljši nasprotnik v vseh elementih igre. Vendar smo v zadnji četrtini pokazali pravi obraz in z dobro obrambo rešili tekmo v našo korist. Apeliram na mlade fante, da se v bodoče zberejo in prevzamejo odgovornost, saj leta minevajo in ligo igramo prav zaradi njih, zato od njih pričakujem več poguma in zbranosti!«

 

Naslednja preizkušnja jih čaka v petek (27. oktober), ko v tretjem kolu gostujejo v Slovenski Bistrici.