Drugi poraz članov, mladinci slavili po podaljšku

Vikend so z drugim porazom v tej sezoni začeli člani. Po izenačeni prvi četrtini, so v nadaljevanju tekme boljšo igro prikazali nasprotniki, ki so brez večjih težav slavili v dvorani Kodeljevo. Končni rezultat je bil 57 proti 82.

Za najrazburljivejši obračun so poskrbeli naši mladinci, ki so v nedeljo v Krškem slavili po podaljšku. Domačini so po nekoliko slabši zadnji četrtini naših uspeli izsiliti podaljšek, v katerem pa so košarkarji Slovana ohranili mirnost in za točko premagali nasprotnike. Na koncu je semafor kazal na 86:89.

Trener Marko Marković je po tekmi dejal:

»Čestitke fantom za težko prigarano zmago! Kljub zdravstvenim težavam smo dokazali, da ima ta ekipa dovolj velik nabor talentiranih igralcev na katere lahko računamo v prihodnosti. Gostje so se nam ob koncu tekme, pomočjo izjemnega občinstva, približali ter uspeli izsiliti podaljšek v katerem smo s kar nekaj dobrimi obrambami tekmo odločili v svojo korist. Čestitke domačim za borbo in vsekakor pohvala za organizacijo, saj si je tekmo ogledalo veliko število gledalcev in tako pričaralo pravo vzdušje kakršnega bi si vsi skupaj lahko želeli na vsaki tekmi.«

Ekipa U17 A je žal morala priznati premoč ekipi KŠ Sani Bistrica. Na gostovanju so klonili z 69 proti 45.

Včeraj pa so člani selekcije U17 B slavili veliko zmago poti Parkljem. V dvorani OŠ Mirana Jarca je bilo 87 proti 90.

Ekipa U15 A je v nedeljo visoko slavila na gostovanju pri ECE Triglav (55:90). Njihovi mlajši kolegi (U15 B) pa so žal izgubili proti Plami Pur (70:63).

Košarkarji U13 A so v soboto odigrali tekmi in žal zabeležili dva poraza. Proti Jančam je bilo 39:44, proti Petrol Olimpiji pa 39:54. Člani selekcije U13 B so pa dvakrat zmagali – proti Petrol Olimpiji (47:45) in Ajdovščini (41:20).