Člani se bodo borili za drugo ligo!

S tekmo in zmago proti AKK Branik iz Maribora so si naši košarkarji tudi uradno zagotovili play off za uvrstitev v 2. Slovensko košarkarsko ligo.

Na Kodeljevem so po nekoliko slabši prvi četrtini (9:16), naši hitro ujeli priključek in na odmor odšli s točko prednosti (35:34). Tudi nadaljevanje tekme je bilo izenačeno, vendar so naši v zadnjih minutah uspeli ohraniti vodstvo in se na koncu veselili velikega uspeha. Končni rezultat je bil 75 proti 71.

Z 21-imi točkami se je izkazal Anže Trafela, 19 pa jih je dodal Črt Lipovšek.

Dva dni pozneje, v petek, pa je člane čakala še ena tekma. Tokrat je na Kodeljevem padlo Krško (88:78). Najboljša strelca naše ekipe sta bila Maj Dušanić in Jure Brodnik z 18-imi točkami, po 15 pa sta jih dodala Črt Lipovšek in Erik Groznik.

 

V nedeljo so se z zmago z gostovanja pri LTH Castings vrnili tudi mladinci. V Škofji Loki so bili boljši z 58 proti 74.

Ekipa U17 B je žal izgubila na gostovanju pri ekipi ŠKD Kras (65:53), na Kodeljevem pa so po napeti končnici fantje iz ekipe U15 A izgubili proti Novi Gorici (58:60).

Ekipa Hidrie je na domačem terenu našim fantom iz ekipe U15 B prizadejala visok poraz (64:34).

So se pa zato dveh zmag veselili fantje iz ekipe U13 A. Slavili so proti Triglavu (51:24) in Proti Petrol Olimpiji (56:14).

Jernej Flisar je po tekmi z Olimpijo povedal:

»V prvem polčasu smo potrebovali nekaj časa, a smo se potem v drugem razigrali. Obrambo smo igrali dobro tekom celotne tekme in nasprotniki niso veliko zadevali. Tudi v napadu smo igrali dobro in uspevali so nam proti napadi.«

Domen Kopitar pa se je razveselil zmage nad Triglavom:

»Vesel sem zmage. Tekmo so začeli nekoliko slabše, saj v obrabi nismo igrali dovolj agresivno, v napadu pa nismo bili zbrani pri zaključkih. V drugem polčasu smo igrali bolje in povečevali prednost, tako, da smo lahko tekmo mirno pripeljali do konca.«

Slavili pa si tudi naši najmlajši Slovančki U11B, ki so premagali ekipo Ljubljane (12:4) in Ježice (9:7).