KD Slovan vstopa v novo obdobje z novim vodstvom

Košarka na Kodeljevem ima zavidljivo tradicijo, ki sega daleč v petdeseta leta prejšnjega stoletja. V obdobju od začetkov do danes je društvo dosegalo velike uspehe in nekaj bridkih padcev, a nova mlada ekipa je prinesla svež veter pozitivne energije, predvsem pa veliko željo po dobrem in uspešnem razvijanju košarkarske zgodbe na Kodeljevem.

Od junija dalje je Košarkarsko društvo Slovan dobilo novo vodstvo in znova se prebuja energija, ki bo mladim košarkarjem in trenerjem omogočila kvaliteten razvoj športne poti.

Nov predsednik Slovana je postal mlad podjetnik in inovator Niko Klanšek, ki ima realne in ambiciozne načrte. Niko je svojo košarkarsko kariero začel prav v Slovanu, pot ga je nato nesla preko Union Olimpije do študentske košarke v Ameriki. Po končanem aktivnem igranju se je podal v poslovne vode. Velik izziv in potencial vidi prav v KD Slovan, kjer je želja postaviti najboljše pogoje za razvoj mladih košarkarjev.

Družbo mu v izvršnem odboru delajo še mladi podjetnik David Vidrih, nekdanji uspešni rokometaš Rok Praznik, trener in nekdanji igralec Miha Brodnik ter nekdanja košarkarica in vodja Junior NBA Vanja Černivec.

Nadzorni odbor sestavljajo nekdanji predsednik društva Štefan Belingar, pravnica in športnica Petra Štrukelj in nekdanji igralec in sedanji trener, legenda Slovana, Bojan Brodnik.

V disciplinski komisiji sedijo predstavnik staršev Igor Dajić, Lina Klanšek, zdravnica specialistka psihiatrije za otroke ter Rok Klemenčič, ki se lahko pohvali z obilico izkušenj z delom v košarki.

Nad strokovnim delom v akademiji bo v novi sezoni bdel Marko Marković, ki bo skupaj z ostalimi odličnimi trenerji skrbel za nemoteno razvijanje mladih košarkarskih upov. Ekipo trenerjev v akademiji in šoli sestavljajo še Bojan Brodnik, Miha Brodnik, Anže Trafela, Anže Vinazza in Grega Sajevic.

Na Slovanov parket so v preteklosti stopili mnogi mladi in perspektivni igralci, ki so se prav na Kodeljevem prvič navdušili nad košarko, kasneje pa soustvarjali sam vrh evropske in svetovne košarke. Tako bo program v akademiji mladim zagotavljal razvoj na najvišji ravni in jim skušal omogočiti uresničitev svojih najvišjih ambicij, saj želimo, da Slovan ostane sinonim za odlično delo z mladimi talenti.

Ker pa košarka ni rezervirana samo za profesionalne igralce in je na voljo vsem, ki jo imajo radi, si želimo v našem rekreacijskem programu vsem ljubiteljem ponuditi možnost igranja.

Na ljubljanskih srednjih šolah bomo tedensko organizirati rekreacijske “pick-up” igre, namenjene vsem, ki si želijo ostati v stiku s košarko. Prav tako želimo rekreacijske programe ponuditi študentom ljubljanskih fakultet, da lahko ob dobri igri košarke pozabijo na študijske obveznosti. Šport je najboljši način premagovanja vsakodnevnega stresa, ki ga v vsaki službi zagotovo ne manjka, zato si rekreacijske programe želimo izvajati tudi v podjetjih. Nismo pa pozabili tudi na veterane, ki košarko še vedno nosijo v srcu in si je še vedno želijo igrati, zato bodo le ti v organiziranih skupinah pokazali kako se igra prava košarka. Ker je Slovan odprl vrata mnogim košarkarjem, ki je zdaj aktivno ne igrajo več, bomo organizirali tudi VIP rekreacijo.

Ekipa se bo še naprej trudila za razvoj in promocijo košarke na Kodeljevem ter mladim košarkarjem nuditi najboljše pogoje za razvoj njihove športne poti, vsem ostalim ljubiteljem pa ponuditi prostor za ohranjanje ljubezni do košarke.