Košarkarsko poletje na Slovanu

Čeprav je šole konec, poletne počitnice pa so se komaj začele, smo se v košarkarskem društvu Slovan odločili poletni premor košarkarsko popestriti. To bomo pa storili v sklopu dveh prijetnih projektov, ki jih pripravljamo v prvih dveh tednih julija.

Slovanovo počitniško varstvo

Slovanovo košarkarsko poletje je namenjeno vsem košarkarskim nadobudnežem, ki si skozi igro želijo spoznavali košarko ali pa se le zabavati ob druženje z ostalimi otroci. Vsi osnovnošolci se bodo skozi zabaven in sproščujoč način, z uporabo didaktičnih pripomočkov, spoznavali s športom. Naši izkušeni trenerji in animatorji pa bodo poskrbeli za to, da bodo otroci kakovostno preživeli počitnice.

Vsi udeleženci se bomo zjutraj zbrali v dvorani Gimnazije Moste, kjer bomo opravili pripravo na jutranji trening in prve zabavne igre, zatem bo sledil krajši trening na zunanjih igriščih (v primeru dežja bodo vse aktivnosti potekale v dvorani), po treningu pa malica in sprostitev. Kasneje bodo potekale animacijske aktivnosti, obiskali nas bodo športniki, spoznali pa se bomo tudi s kakšnim drugim športom. Zatem bo sledilo kosilo in obisk bazena na Kodeljevem. Po kopanju bomo opravili še en krajši trening in košarkarske delavnice. Tekom tedna se bomo odpravili tudi na izlet na ljubljanski grad, na sladoled v center ter na Golovec.

Zabavne košarkarske dneve bomo organizirali v dveh terminih:

  1. termin: 2.-6. julij 2018
  2. termin: 9.-13. julij 2018

 

Več si lahko preberete na tej povezavi.

 

Slovanov trening kamp

Slovanov trening kamp premierno odpira svoja vrata in je nadgradnja klubskega programa. Programska zasnova temelji na individualnem pristopu do vsakega posameznika in je namenjen vsem igralcem, ki si želijo dopolniti in nadgraditi raven osnovnih košarkarskih spretnosti ter motoričnih sposobnosti, ki jih morda niso uspeli izpopolniti med tekmovalno sezono.

Vsebina programa:

  • Intenziven individualni trening prilagojen potrebam posameznika,
  • učenje pod vodstvom trenerjev klubskih selekcij Slovan,
  • treniranje v sodobni športni dvorani, ki omogoča optimalne pogoje za delo,
  • uporaba sodobnih trenažnih pripomočkov in športne tehnologije,
  • igralci bodo v sklopu programa deležni predavanja o osnovnih zakonitosti športnega treninga (pomen ogrevanja, raztezanja, hidracije, počitka in regeneracije).

Več si lahko preberete na tej povezavi.