Srčni kadeti iz Kopra s četrtim mestom

Po odlični predstavi proti Zlatorogu in včerajšnjim porazom proti, novim državnim prvakom, KOŠ Primorski, je danes naše kadete čakal obračun za bronasto kolajno. Košarkarji Sani Bistrice so se izkazali za težke in nepredvidljive nasprotnike in na koncu slavili s 86:77.

Naši košarkarji so odlično začeli tekmo in po prvih desetih minutah vodili s 14:20, druga četrtina je bila povsem izenačena, vendar so do odmora naši ohranili prednost šestih točk (35:41). Vendar pa je drugi polčas povsem pripadel nasprotnikom iz Bistrice. Štajerci so odlično zadevali iz razdalje in po strelskem mrku Slovanovcev prišli do izenačenja in nato vodstva. Slovanovi kadeti so se do konca borili, vendar je za zmago zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Najboljši strelec naših je 23-imi točkami bil Maj Dušanić (8 skokov), 17 jih je dodal kapetan Elvin Kerić, 13 Matija Kalan, 10 Uroš Šikanić (9 skokov), 9 Luka Mohorko, 5 Žiga Grubar.

Kadeti so skozi celotno sezono prikazovali odlične predstave in so z zmago v četrtfinalu dokazali, da sodijo med najboljše ekipe v državi. Četrto mesto pa je zagotovo lep uspeh. Iskrene čestitke novim državnim prvakom, košarkarjem KOŠ Primorske, ki so z zanesljivo zmago v finalu zasluženo osvojili naslov.

Naš košarkar Maj Dušanić pa je bil izbran v najboljšo petorko turnirja.

Miha Brodnik, trener:

»Na finalni turnir smo se dobro pripravili in v samo pripravo na turnir vložili ogromno truda. Žal smo danes na tekmi za tretje mesto v ključnih trenutkih zgrešili nekaj metov in nasprotnik je to zelo dobro izkoristil. Borili smo se do konca, a žal je bilo tokrat to premalo. Vedno je težko, kadar sezono zaključiš na četrtem mestu, vendar so naši igralci lahko ponosni nase, saj so na zaključnem turnirju pustili zelo dober vtis. Sedaj fante čaka nekaj dni premora, potem pa se znova vidimo v dvorani. Hvala vsem, ki ste nas skozi celotni finalni turnir spodbujali in verjeli v nas.«

Elvin Kerić, kapetan ekipe:

»Na začetku sezone smo imeli veliko težav z uigravanjem in vključevanjem med generacijama. Med samo sezono je bilo tudi veliko poškodb ključnih igralcev vendar na treningih nas je vseh 12 garalo, da smo prišli do četrtega mesta v Sloveniji. 
Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnili naš cilj na začetku sezone.
V Kopru na “f8” smo v četrtfinalu premagali Zlatorog Laško z odlično podporo s tribun v polfinalu pa smo morali priznati premoč domačinom. Na tekmi za tretje mesto nam je zmanjkalo moči ter športne sreče. 
Sezono zaključujemo uspešno, z ekipo smo se povezali zelo dobro in verjamemo da bomo naslednja leta osvojili še višja mesta.«

 

Foto: Sixt Primorska