Kadeti po izjemni predstavi v boj za medalje!

Naše kadete je danes v dvorani STŠ Koper čakala četrfinalna tekma državnega prvenstva. Nasproti so jim stali vrstniki iz Laškega.

Tekmo proti Zlatorogu so Slovanovci odlično začeli in hitro prišli do prednosti, vendar so jih do konca prve četrtine Laščani ujeli in izenačili na 23:23. Druga četrtina je bila izredno izenačena, vendar so ob koncu naši ušli na prednost petih točk (43:38). Drugi polčas pa je pripadel Slovanovcem, ki so z lepimi potezami polnili nasprotnikov koš. Ob koncu tretje četrtine je bilo 69:60. Pred zadnjimi desetimi minutami je napetost na obeh straneh rasla, Laščani so se uspeli približati na razliko petih točk, vendar so se naši košarkarji hitro vrnili in se na koncu veselili sladke zmage, ki jih je popeljala do polfinala. Na koncu je semafor kazal na 85:69.

Z izjemnimi 31-imi točkami se je izkazal Uroš Šikanić, 23 jih je dodal Maj Dušanić, 13 Elvin Kerić, 8 Luka Mohorko, 7 Matija Kalan, 2 Žiga Grubar in 1 Luka Žabić.

Polfinalna tekma Slovanovce čaka jutri ob 15.30, prav tako v dvorani STŠ Koper. Nasproti jim bodo stali domačini iz vrst KOŠ Kopra, ki so včeraj slavili zmago nad Parklji.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Triglav, ki je danes premagal Petrol Olimpijo in Sani Bistrica, ki je premagala Helios Suns.

Boj za medalje bo potekal v nedeljo v Areni Bonfika. Tekma za tretje mesto bo ob 10.30, finale pa ob 13. uri!