Za nami je prvi poletni tabor v Zambratiji

Letos smo se prvič odločili, da naše Slovanovce peljemo na morje! Po dolgi, uspešni sezoni v kateri so naši najmlajši delali prve stike s košarkarsko žogo ali že nadgrajevali pridobljeno znanje, je prišel čas zasluženih počitnic. Tekom treningov in turnirjev so se fantje spoprijateljili, uživali v družbi drug drugega in s ponosom navdajali trenerje, zato smo v poletje vstopili skupaj in se še zadnjič pred premorom sproščeno zabavali.

Tabor je potekal v Zambratiji na hrvaški obali, v dveh terminih. Prvi trije dnevi so bili rezervirani za najmlajše, naslednji štirje pa za leto ali dve starejše dečke. Bivali smo v veliki hiši tik ob urejeni plaži, tabor pa je potekal v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje, zato so se naši fantje lahko spoznavali in družili tudi z ostalimi otroci. Urnik otrok je bil zapolnjen do zadnjega, zato kaj veliko časa za lenarjenje ni bilo, so pa imeli ogromno aktivnega počitka. Tako so fantje lahko ‘supali’, veslali s kajakom, streljali z lokom, igrali ping pong, imeli lov na zaklad, kino – večer, plesali in telovadili v družbi mažoretk, imeli vodne igre na mivki in v morju, igrali igre brez meja, igre z žogo, itd…

Anže Trafela, vodja tabora:

“Letos smo uspešno zaključili z našim prvim samostojnim poletnim taborom, in morem povedati da je bil zelo uspešen. Lahko smo zadovoljni z izvedbo in organizacijo tabora, predvsem pa sem vesel, da so se otroci domov vrnili nasmejani, polni lepih spominov in zabavnih dogodkov. Zahvalil bi se vsem otrokom in njihovim staršev, za prekrasen teden in lep uvod v počitnice. Posebna zahvala pa gre seveda Zvezi prijateljev mladine Moste – Polje, s katerimi smo se odlično ujeli in brez katerih tabor ne bi potekal, tako kot je!”

Se vidimo naslednje leto v še večjem številu!