Članska ekipa zmagovito začela sezono

Včeraj se je po dolgem čakanju vendarle začela tekmovalna sezona za našo člansko ekipo. Prva preizkušnja jih je čakala v Murski Soboti, kjer so se pomerili proti ekipi Radenska Creativ Sobota.

Tekma je potekala v dvorani Osnovne šole Murska Sobota in se je pričela ob 20.30. Naši so tekmo dobro začeli in so na prvi odmor odšli s prednostjo 16:28. V drugi četrtini so gostiteljem dovolili, da so se nekoliko približali, a so do polčasa ohranili prednost sedmih točk (35:42). Tretja četrtina je pripadla domačim košarkarjem (dobili so jo s 23:12), vendar se košarkarji Slovana niso pustili zmesti in v zadnjem delu tekme znova zaigrali odlično. Prednost so zadržali vse do konca in tako vknjižili prvo zmago v sezoni. Ob koncu tekme je semafor kazal na 75:80.

Trener Marko Markovič po zmagi:

»Čestitke fantom za prikazano, nasprotniku pa za korektno igro. Tekmo smo odlično odprli, a smo z lastnimi  napakami nasprotniku dovolili, da se nam je približal. To je privedlo do tesne in enakovredne končnice, v kateri smo brez prave centrske linije slavili!«

Košarkar Slovana, Luka Primožič po zmagi:

»Zadovoljen sem s prvo zmago, ki smo si jo borbeno prislužili!«

Košarkarje KD Slovan naslednja preizkušnja čaka že v torek, ko jih v domači dvorani ob 17.30 čaka pokalna tekma proti KK Parklji. Naslednja ligaška tekma pa bo na sporedu v petek (20. oktober), ko v goste prihaja ekipa Nazarje.