KD Slovan uspešno zaključil prvi tekmovalni vikend v sezoni

Prvi tekmovalni vikend v sezoni je bil naporen za vse naše ekipe. Potem, ko so v petek člani prišli do prve ligaške zmage v sezoni so v nadaljevanju vikenda na parket stopile tudi vse ostale selekcije.

U11

Naši najmlajši člani selekcije akademije U11 A in U11 B so tekmovali na Triglav turnirju v Ljubljani na katerem so vsi udeleženci domov odšli z medaljami. Matej Kosi pa je prejel nagrado v metanju trojk.

U13

Člani selekcije akademije U13 A pa so na turnirju v Grosupljem, z veliko prednostjo, zmagali na obeh tekmah. Proti vrstnikom iz Medvod je bil rezultat 61:18, dečkom iz ekipe Grosupljega pa so pustili doseči zgolj šest točk (51:6).

Nad predstavami so bili igralci seveda navdušeni, trener Grega Sajevic pa ponosen na igro svojih varovancev.

Bojan Veljković, član selekcije akademije U13 A:

»V Grosupljem smo imeli prvo ligaško tekmo v sezoni 2017/2018. Z novim trenerjem smo se v zelo hitrem času naučili veliko nove taktike, ki je zelo pripomogla k zmagi proti KK Grosuplje. Pred tekmo smo bili vsi zelo motivirani in zagnani. Uspešno smo si razdelili igralce, ki jih bomo pokrivali in obramba je bila na dobrem nivoju. Nasprotniki so odigrali tudi nekaj zelo dobrih napadov in zadeli nekaj košev. V določenih trenutkih se je motivacija s strani naše klopi malo padla a se je hitro popravila. Zadeli smo veliko košev iz pol razdalje, par pa jih je bilo uspešnih tudi iz meta za tri točke. Na terenu je se je pokazala velika borbenost ter skakali smo za žogo. Po zmagi se je pokazalo veliko veselje. Kot nam je v navadi smo v garderobi predvajali glasbo in se veselili.«

Podobno vesel pa je bil tudi igralec Tadej Kolar, ki je po tekmi dejal, da ga najbolj veseli to, da so imeli tako dobro igro v obrambi in tudi napadu ter da je bila na obeh tekmah tako velika razlika v rezultatu.

Člani selekcije akademije, ki jo vodi trener Anže Trafela je na turnirju v Ljubljani odigrala dve tekmi. Vrstnikom iz Heliosa so morali priznati premoč, saj je na koncu rezultat kazal na 17:45. V prvem delu tekme sta bili ekipi še precej enakovredni, zatem pa so naši predstavniki začeli igrati nekoliko v krču in nasprotniki so se rezultatsko žal oddaljili.

Na drugi tekmi pa so prišli do zmage nad KK Parklji. Končni rezultat na tej tekmi je bil 33 proti 32.

U15

Zmagovito pa so sezono začeli tudi člani selekcije akademije U15 A. Ekipa, ki jo vodi Bojan Brodnik je proti ŠD Šentvid slavila s kar 26 proti 103.

Člani selekcije akademije U15 B pa so žal izgubili proti Jančam. Rezultat na tej tekmi je bil 51 proti 42.

Igralec Gašper Dajić je po tekmi povedal:

»Današnja tekma mi je bila všeč. Čeprav smo začeli malce slabše smo se potem popravili.
Zame je bilo malce preveč samostojne igre. Tudi v obrambi nismo bili najboljši toda smo se malce popravili. Tekma ni bila lahka vseeno pa sem  v njej užival.«

U17

Ekipa U17 B je b Domžalah morala priznati premoč ekipi Helios Suns, ki je slavila z 88 proti 62.

U19

Mladince pa je v nedeljo čakala prva tekma kvalifikacij za prvo slovensko ligo. Fantje so prvi preizkus odlično opravili, saj so po napeti končnici, v Kranju proti KK Stražišče slavili s 76:77. Druga tekma kvalifikacij jih čaka že v sredo v domači dvorani, ko se bodo znova pomerili proti ekipi Stražišča Kranj. Tekma se bo pričela ob 20.30.