Trojka Luke Primožiča v zadnji sekundi za četrto zaporedno zmago članske ekipe

Konec tedna se je za KD Slovan iz tekmovalnega vidika pričel že v četrtek, ko so bili na delu mladinci. Nadaljevali sta ga selekciji U13 A in B, v soboto pa so tekmovali tudi kadeti. Sobotni večer je minil v pričakovanju članske tekme na gostovanju v  Mariboru. V nedeljo sta se za barve Slovana borili selekciji U15 A in B, vikend pa so zaključili mladinci.

Pa začnimo poročilo tekem pri najbolj razburljivem obračunu zadnjih dni, članski tekmi. Fantje so na gostovanje odšli z lepo popotnico treh zmag, vendar so se zavedali, da jih v Mariboru čaka izredno neugoden tekmec. Tekmo so bolje otvorili naši košarkarji in prvo četrtino dobili s 16 proti 22, veliko bolje pa so nadaljevali domačini in na odmor odšli s tremi točkami prednosti (43:40). Tretja četrtina je znova pripadla našim, saj so ob koncu povedli s 56:60. Zatem pa se je pričela izredno izenačena zadnja četrtina in tekma ni bila odločena vse do zadnje sekunde, ko je odgovornost nase prevzel 16-letni Luka Primožič in zadel odločilno trojko. Sicer pa je najboljši strelec naše ekipe bil Črt Lipovšek, s skoki in asistencami pa se je izkazal Erik Groznik.

Marko Markovič, trener članske ekipe:

»To je bila za nas velika ekipna zmaga in upam, da za mlade fante velika izkušnja! Smo mladi, imamo vzpone in padce, a tokrat smo odigrali zrelo in pogumno in tako je ob koncu tudi Luka zadel in določil zmagovalca. Čestitke tudi Braniku za korektno igro.«

Luka Primožič po tekmi ni skrival zadovoljstva:

»Današnja tekma je dokazala česa smo zmožni mladinci in člani, od katerih se veliko naučimo, skupaj. Celo tekmo smo igrali naš ritem košarke in na koncu je odločila moja trojka, ki je prebila mrežico in četrto zmago. Trenutek kot je ta je vedno nepozaben, še posebej sedaj, ko gremo brez poraza naprej.«

 

V četrtek pa so mladinci izgubili na gostovanju pri Krki. Slabi prva in tretja četrtina sta botrovali temu, da so domači vknjižili visoko zmago z 88 proti 49. Pri naših se je z 21-imi točkami izkazal Erik Groznik. So pa fantje poraz hitro prespali, saj jih je včeraj čakala nova preizkušnja proti Hopsem iz Polzele. Prvi polčas je popolnoma pripadel našim, gostje pa so bolje nadaljevali. Po tretji četrtini so Polzeljani ves čas lovili naše košarkarje, vendar so naši zrelo odigrali zadnjo četrtino in se razveselili prve zmage. Na koncu je semafor kazal na 88:83.

 

Kadeti (U17) so se odpravili na težko gostovanje v Novo mesto. Domači so se za neugodne tekmece izkazali tudi na parketu, saj so se po zaostanku po prvem polčasu (34:42), v tretji četrtini hitro vrnili in zaostanek znižali na šest točk. V zadnji četrtini pa so ob koncu izenačili na 76, tako je košarkarje čakal podaljšek. V le tem pa je varovancem Mihe Brodnika zmanjkalo moči in zmage so se veselili domačini. Ob koncu je rezultat kazal na 89:80. Na tekmi se je izkazal Elvin Kerić, ki je dosegel kar 34 točk, tudi pomembne točke, ki so prinesle podaljšek.

 

Selekciji U15 A in B sta v nedeljo igrali v gosteh. Člani selekcije U15 A so odigrali vrhunsko tekmo na gostovanju v Kranju, saj so Stražišče porazili z 52 proti 89. V zadnji četrtini so igralci, pod vodstvom Bojana Brodnika, domačinom dopustili zgolj štiri točke. Fantje selekcije U15 B, ki jih vodi Grega Sajevic so se odpravili na gostovanje v Kočevje. Napeta tekma v kateri so naši mladi košarkarji odigrali nekoliko slabšo zadnjo četrtino, se je končala z rezultatom 67 proti 61 za domače. Odlično pa se je izkazal Peter Bandelj, ki je dosegel kar 29 točk!

V soboto pa so tekmovali dečki selekcij U13 A in B. Varovanci Grege Sajevica (U13 A) v Šenčurju premagali Grosuplje (41:8) in Cerklje (18:37).

Erazem Dragar je po tekmi proti Grosuplju povedal:

»Veseli smo, ker smo zmagali, vendar bi lahko zadeli več polaganj, v obrambi bi tudi lahko pokazali malo več želje.«

Maks Sever pa je po tekmi s Cerkljami dodal:

»Na tej tekmi nismo pokazali vsega kar naša ekipa zmore. Zaradi nekoliko slabše koncentracije smo zgrešili kar nekaj odprtih metov, smo pa zaradi naše premoči v višini in moči, tekmo kljub temu dobili. Poskušali smo nadgraditi v obrambi, saj vemo, da je obramba zelo pomembna na tekmi!«

Fantje iz ekipe U13 B so na turnirju v Stožicah žal dvakrat izgubili, vendar so nabrali veliko pomembnih izkušenj. Od ekipe Anžeta Trafele so bili boljši košarkarji Petrol Olimpije (39:59) in Helios Sunsov (40:50).